Button für Menü
REMONDIS Global Website // België
De aarde kan niet worden gereproduceerd.
Grondstoffen
wel

Crazy - smart navigation with each item having a different size and margins

 • DUURZAAMHEID

  Besparen van grondstoffen als core business

 • Duurzaamheid en besparen van grondstoffen zijn de essentiële pijlers van onze bedrijfsfilosofie en karakteriseren elk bedrijfssegment van REMONDIS. In meer dan 30 landen wereldwijd zetten wij ons ervoor in om levensomstandigheden duurzaam te verbeteren. Ecologische, economische en maatschappelijke verantwoording zijn daarbij nauw met elkaar verweven. Dit komt tot uiting in onze holistische benadering van duurzaamheid, die vijf themagebieden omvat.

 • close

De hele wereld van besparing van grondstoffen op één website

 • Hoe belangrijk duurzame besparing van grondstoffen voor ons is, kunt u zien aan het gegeven dat wij een eigen REMONDIS-website aan dit onderwerp wijden. Hier presenteren wij u wat ons onderscheidt op het gebied van duurzaamheid en wat wij doen om thema's als recycling, milieubescherming en behoud van hulpbronnen ook in de samenleving te bevorderen. De website is bovendien doorspekt met algemene duurzaamheidskennis – voor een deel in de vorm te downloaden informatiegrafieken.

  Informeer nu op remondis-duurzaamheid.nl

Uitstekende klimaatbescherming in REMONDIS Lippewerk

 • Meer over REMONDIS Lippewerk

 • Draai-, kern- en uitgangspunt van onze recyclingactiviteiten is REMONDIS Lippewerk in Lünen. Dagelijks wordt hier aan nieuwe oplossingen en producten gewerkt, die zowel hulpbronnen sparen als het milieu beschermen. In totaal worden door de activiteiten in Lippewerk 488.000 ton aan broeikasgassen bespaard. Positief neveneffect van onze inspanningen ten behoeve van de bescherming van hulpbronnen en de CO2-vermindering: een officiële onderscheiding. KlimaExpo.NRW – een initiatief van de deelstaatregering Nordrhein-Westfalen – heeft de kringloopeconomie van de vestiging Lünen in 2016 in de lijst van twaalf beste klimaatbeschermingsprojecten van het jaar opgenomen.

Duurzaamheid gewicht en gehoor geven – grensoverschrijdend

Duurzaamheid functioneert alleen, wanneer er wereldwijd aandacht aan wordt besteed en naar de praktijk wordt omgezet. Daarom zetten we ons op internationaal niveau in voor thema's als het behoud van hulpbronnen en milieubescherming. Voorbeelden hiervan zijn het project Clean India, waarbij we onze technologische expertise inzetten in de strijd tegen de watervervuiling in India en ons recyclingengagement in de grote Russische stad Dzerzjinsk, die tot de tien meest vervuilde regio's van de wereld behoort. Naast concrete ondersteuning doen wij ook veel aan educatief werk en sociale betrokkenheid. Zo bieden wij in Oost-Europa – gebaseerd op ons in Duitsland ontwikkeld opleidingsproject DIE WERTSTOFFPROFIS – milieueducatie aan of stimuleren wij diverse culturele en sociale projecten.

Aan de toekomst denken loont

 • In 2016 is REMONDIS met de belangrijkste Duitse milieuprijs – de GreenTec Award – onderscheiden. Reden voor de onderscheiding was onze duurzame en innovatieve inzet voor het behoud en de terugwinning van de levensbelangrijke grondstof fosfor. In concreto kregen we de award voor het door ons ontwikkelde en gepatenteerde TetraPhos®-procedé, waarmee fosfor uit zuiveringsslibas kan worden teruggewonnen. Al met al een mooie bekroning voor onze dagelijkse inspanningen, maar tegelijk ook een stimulans voor verdere projecten. Want duurzaamheid wordt bereikt, wanneer er steeds weer nieuwe ideeën ontwikkeld worden, waarmee milieu en grondstoffen nog beter beschermd kunnen. Deze taak nemen wij graag op ons. Elke dag opnieuw. Met het oog op de toekomst.

 • Pers – Altijd up-to-date

  Vestigingsplaatsen – Europa en wereldwijd

  Bibliotheek voor gemakkelijke toegang tot brochures en videosequenties

  Zoeken – Op de snelste manieren alles vinden?

Diese Seite verwendet aktuelle Techniken, die in dem von Ihnen verwendeten Browser unter Umständen nicht korrekt angezeigt werden können.
Bitte aktualisieren Sie Ihren Internet-Explorer oder weichen auf einen anderen Browser wie Chrome oder Firefox aus.
Schließen